Din lokala Bergvärmespecialist! | Alltid gratis offert!

Vi har 14 års erfarenhet av bergvärmesystem. Hos oss får du därför alltid den bästa lösningen för just ditt hem. I vårt samarbete med IVT får du en lösning som håller i många år.

Bergvärme är ett beprövat och bekvämt sätt att sänka sina uppvärmningskostnader. Installationen syns inte och hörs inte och du behöver knappt tänka på den. Den bara går och går och pumpar ut värme i din bostad. Du märker främst av den på att dina räkningar blir lägre.

Bergvärme innebär att du hämtar värme ur berggrunden under din tomt med hjälp av en värmepump. Det är sedan många år en etablerad teknik med tiotusentals installationer om året i Sverige.

OBS! Om du lånar på din bostad till investeringen går du troligen med vinst från dag 1 med bergvärme. Trots extra räntekostnader kan nämligen månadsutgiften för värme bli lägre än tidigare. Att låna till en bergvärmeinstallation höjer värdet på fastigheten och brukar därför inte vara något problem att få igenom hos banken.

Att tänka på i samband med installation av bergvärme

Du måste alltid begära tillstånd från kommunen om du ska installera bergvärme. Detta är oftast inga problem.
Tidigare har det funnits farhågor att bergvärmen ”tar slut” om för många grannar skaffar bergvärme. Riktlinjen idag är att det ska vara 20 meter mellan borrhålen.
Med en tillsats kan bergvärmepumpen användas som luftkonditionering för att kyla huset sommartid. Då pumpas det ner värme i borrhålet och på så sätt ”laddar” man hålet med mer värme som sedan kan användas på vintern.
En bergvärmepump har ingen utedel. Hela värmepumpen installeras inne i huset. Vanligt är att pumpen har ungefär samma storlek som ett kylskåp, och många väljer att placera den i källare, förråd, tvättstuga eller badrum.

En liten checklista

  • Tänk igenom dina behov och läs på om bergvärme på den här sidan.
  • Fyll i formuläret och bli kontaktad av oss så får du expertråd och vägledning.
  • I vår offerter får du med energisparkalkyl samt villkor för leverans, betalning, igångkörning, service och garanti.

Vi jobbar med bergvärmepumpar från IVT. Ett företag som har tillverkat värmepumpar sedan 1970, och producerar omkring 30 000 värmepumpar varje år.

Genom vårt samarbete med dom kan vi ge dig 10 års garanti på kompressorn och 6 år på värmepumpen. Efter att din garantitid går ut kan du dessutom försäkra din värmepump årsvis i upp till 18 år.

Kontakta oss för mer information om bergvärme!

7 + 8 =